Apple va cumpăra divizia 5G a Intel cu 1 miliard de dolari

Divizia 5G a Intel, ajută Apple să grăbească procesul de creare a propriilor modem-uri 5G. Foto: news.ro

Apple vrea să intre în posesia tehnologiilor și brevetelor pe care Intel le deține în zona rețelelor 5G. În prezent cele două negociază. Intel va încasa 1 miliard de dolari din vânzarea diviziei 5G.

Potrivit The Wall Street Journal, surse anonime spun că înțelegerea este ca și realizată și se așteaptă un răspuns săptămâna viitoare. Apple s-a aflat într-o relație dificilă cu tehnologia 5G, până în prezent. Motivul este lipsa colaborării cu cele două companii, prin care modem-urile trebuiau să ajungă în iPhone-uri şi în celelalte device-uri Apple.

Apple a mai încercat o colaborare în trecut cu Intel pentru obținerea modem-urilor necesare, însă Intel nu dorea să dezvolte tehnologii 5G pentru dispozitive mobile.

Compania a avut o serie de procese cu Qualcomm, deoarece pretindea că prețurile modem-urilor erau mult prea mari. Din cauza refuzului din partea Intel, producatorul iPhone-ului a fost nevoit să “se împace” cu Qualcomm şi semneze un nou contract cu aceştia pentru modem-uri de date. Apple lucrează deja la propriile cipuri.