Apple și Samsung, cercetate în SUA. Mai multe modele de telefoane depășesc limita de radiații

Foto: mediafax.ro

Mai multe modele de smartphone-uri ale Apple și Samsung sunt verificate de Comisia Federală de Comunicații. Potrivit Mediafax, acestea ar emite un nivel mai ridicat de radiaţii decât permit reglementările FCC (Federal Communications Commission).

Cu ajutorul laboratorului de testare a radiaţiilor RF Exposure Lab din California, s-a descoperit că iPhone 7 şi iPhone 8 de la Apple emiteau niveluri de radiaţii dincolo de limitele FCC. Mai mult, s-a constatat că și Samsung Galaxy S8, Galaxy S9 şi Galaxy J3 au depăşit de asemenea, limita de radiaţii.

Nivelurile excesive de radiaţii au fost înregistrate printr-un test care a simulat telefoanele la 2 mm distanţă de corpul uman. Practic, aceasta este distanța atunci când utilizatorul ţine telefonul la ureche în timpul unui apel telefonic.

Cercetătorii spun că tinerii pot fi expuşi la mai multe radiaţii emise de smartphone-uri decât generaţiile mai în vârstă, deoarece smartphone-urile sunt din ce în ce mai prezente.

Apple a declarat pentru Chicago Tribune că testarea publicaţiei a fost inexactă comparativ cu testele realizate de compania americană. Cei de la Apple încă nu au oferit niciun comentariu pentru Business Insider.