Apple amână lansarea telefoanelor 5G

Foto: agerpres.ro

Apple, compania americană a hotărât să amâne cu o lună lansarea producției noilor iPhone-uri 5G, care vor fi prezentate în acest an. S-a ajuns în această situație din cauza pandemiei de coronavirus, care a dus la scăderea cererii și a perturbat activitățile  fabricilor din Asia, potrivit stirileprotv.ro.

Chiar și în prezent compania americană își menține încă planurile care au în vedere lansarea a patru noi modele de iPhone. Această lansare ar urma să aibe loc în a doua parte a acestui an, după cum au mai spus reprezntanții companiei. Aceste noi modele ar urma să fie prevăzute cu tehnologia 5G, care le va permite un timp de reacție  mai scurt și o viteză  mai mare a internetului.

Conform informațiilor furnizate de publicaţia japoneză Nikkei de luna trecută, se pare că  Apple se pregăteşte pentru o posibilă amânare a lansării primelor sale telefoane iPhone 5G. S-a mai spus că Apple a redus cu până la 20% numărul de telefoane pe care intenționează  să le fabrice în cea de a două jumătate a acestui an.

Compania care lansează în mod tradițional noi modele de iPhone-uri în septembrie, a lansat la începutul acestei luni un iPhone mai mic, la prețul de 399 de dolari.