13 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Apele Române: 40 de lacuri sunt pline la capacitatea de 73%, rezerva de apă este suficientă

Foto: Facebook Apele Române

Principalele 40 de lacuri sunt pline la capacitatea de 73%, iar rezerva de apă este suficientă pentru a asigura necesarul pentru toți beneficiarii, transmite Administraţia Naţională “Apele Române” (ANAR). Orașele mari, inclusiv București, nu au probleme legate de alimentarea cu apă, potrivit digi24.ro.

Coeficientul de umplere din principalele 40 de lacuri (cu folosinţă complexă) este de 73,43%, iar rezerva strategică de apă se situează la 3,18 miliarde de metri cubi, suficientă pentru asigurarea necesarului de apă către toţi beneficiarii care se alimentează din sursa de apă de suprafaţă, informează Administraţia Naţională “Apele Române” (ANAR), într-un comunicat de presă publicat miercuri.

“Apele Române”, alături de reprezentanţii Hidroelectrica, reuşesc să menţină coeficientul de umplere de peste 70% în principalele 40 de lacuri – cu folosinţă complexă, mai precis de 73,43%. Totodată, rezerva (strategică) este 3,18 miliarde de metri cubi de apă, în scădere faţă de 3,45 miliarde cât era la începutul lunii iulie 2022.

“Aceasta este suficientă şi poate asigura necesarul de apă pentru toţi beneficiarii care se alimentează din sursa de apă de suprafaţă”, precizează ANAR.

Print Friendly, PDF & Email