Apel disperat al locuitorilor din Ulmeni, jud. Călărași către Garda de Mediu și autorități: Suntem sufocați de zecile de mii de tone de deșeuri aduse ilegal din București

Mii de tone de deșeuri menajere și spitalicești provenite din București sunt aduse zilnic încă din luna octombrie anul trecut, în satul Ulmeni, din județul Călărași la o distanță de nici 300 de metri de fluviul Dunărea și depozitate direct pe sol, în imediata vecinătate a locuințelor oamenilor, de către firmele Utiltrailer și Cassano Metal.

Apelul disperat al locuitorilor nu este luat în seamă de Garda Națională de Mediu, de Agenția Națională de Protecția Mediului și de alte autorități care ar trebui să se implice în stoparea acestei ilegalități și în afectarea sănătății locuitorilor.

Locuitorii de pe celălalt mal al Dunării din orașul Turtucaia, aparținând Bulgariei sunt revoltați de mirosul provenit de la groapa de gunoi improvizată din satul Ulmeni, aceștia adresând numeroase petiții autorităților din România.

Primăria din comuna Ulmeni se adresează autorităților de mediu fără să fie luată în seamă. Atașăm adresa Primăriei din comuna Ulmeni adresată autorităților de mediu.