28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Apă de peste jumătate de metru pe străzi în Galaţi

Foto: Captură video

Până sâmbătă seară vor fi în vigoare două avertizări de vreme severă, în cea mai mare parte a țării. În Galați, au apărut deja primele probleme din cauza ploilor torențiale. Mai multe străzi au fost acoperită de ape. Circulaţia este blocată şi echipajele primăriei şi ale pompierilor intervin cu motopompe, potrivit digi24.ro.

Sistemul de canalizare din oraşul Galaţi nu a făcut faţă din cauza ploii torenţiale şi mai multe străzi s-au umplut cu apă. Primăria anunţă că pompele funcţionează la capacitate maximă.

„Primăria municipiului Galaţi informează că echipele Apă Canal acţionează acum pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor abundente din această dimineaţă. Având în vedere că debitul Dunării este mare, apa acumulată în Valea oraşului se poate evacua doar prin pompare. Cele trei pompe de la Staţia de pompare 13 iunie funcţionează la capacitate maximă (5000 metri cubi/oră fiecare) şi s-a solicitat suplimentarea cu o motopompă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, în scurt timp se va acţiona şi în zona Tirighina pentru curăţarea de aluviuni a carosabilului”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Galaţi.

În unele zone, nivelul apei este mai mare de jumătate de metru. Apa a ajuns şi în curţile oamenilor, inundând câteva beciuri.