5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Angel Tîlvăr a fost învestit oficial în funcţia de ministru al Apărării Naţionale

 

Foto: presidency.ro

 

Angel Tîlvăr a fost învestit în funcţia de ministru al Apărării Naţionale, marţi, la sediul MApN, în prezenţa prim-ministrului Nicolae Ciucă.

În cadrul discursului  său, noul ministru a  adus în prim-plan importanţa misiunilor desfăşurate de personalul militar şi civil din Ministerul Apărării Naţionale pentru asigurarea securităţii României şi contribuţia la securitatea spaţiului euro-atlantic, arată un comunicat al MApN transmis AGERPRES.

“Trăim momente dificile şi de grele încercări pentru securitatea mondială, ca urmare a războiului ilegal şi ilegitim din Ucraina. Faptul că la acest moment România este o ţară sigură şi stabilă se datorează atât militarilor şi civililor din cadrul Armatei României, cât şi apartenenţei la NATO, Uniunea Europeană şi Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii”, a declarat el, potrivit unui comunicat Agerpres.

De asemenea, ministrul a subliniat nevoia de continuare a eforturilor de consolidare a capabilităţilor de apărare naţionale, în special a programelor de modernizare a armatei.

Conducerea PSD a votat luni propunerea lui Angel Tîlvăr la ministerul Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu. „Sper într-o colaborare foarte bună cu președintele”, a declarat Tîlvar, într-o conferință de presă. Propunerea a fost trimisă deja de premierul Nicolae Ciucă la Palatul Cotroceni, iar președintele a acceptat-o.

Print Friendly, PDF & Email