Angajatul unui penitenciar, confirmat cu COVID-19, a intrat în contact cu 497 de deţinuţi

Foto: digi24.ro

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a precizat că 33 de angajaţi şi 497 de persoane aflate în arest ar fi intrat în contact cu angajatul de la Penitenciarul Bucureşti-Jilava confirmat cu SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.

Astfel, contacții bărbatului au fost scoşi din serviciu şi izolaţi medical la domiciliu, iar în scurt timp vor fi testaţi pentru SARS-CoV-2.

De asemenea, deţinuţii contacţi vor fi monitorizaţi din punct de vedere medical, fiind asigurată, totodată, separaţia acestora de restul deţinuţilor care nu au interacţionat cu angajatul în cauză.

“Precizăm că, în acest moment, starea de spirit este corespunzătoare, fiind luate toate măsurile de prevenire a apariţiei unor noi cazuri, urmare a separării celor 497 de deţinuţi de restul efectivului şi a intensificării acţiunilor de dezinfecţie. De asemenea, în ceea ce priveşte personalul, acesta a fost informat cu privire la situaţia existentă, misiunile operative desfăşurându-se conform planificărilor“, au spus reprezentanții ANP.