Angajații Telekom ies în stradă! Vezi când ar putea fi protestul

Angajaţii Telekom România vor să organizeze un protest în data de 9 august. Ei sunt nemulţumiţi de ultimele decizii ale managementului societăţii privind disponibilizarea a sute de salariaţi din companie, a anunţat Sindicatul Naţional Telecomunicaţii Mobile, potrivit jurnaliștilor de la Agerpres.

“Având în vedere măsurile anunţate prin care mii de cetăţeni români vor fi afectaţi, respectiv sute de salariaţi Telekom şi familiile acestora; cu luarea în considerare a faptului că salariaţii neconcediaţi încă vor îndeplini şi sarcinile de roboţi digitalizaţi în locul colegilor afectaţi, fără să se aibă în vedere nicio perspectivă de mărire salarială urmare a managementului defectuos; din cauza faptului că instituţiile statului român nu ne protejează interesele, în egală măsură cum nu au reuşit să îşi protejeze investiţia de 46% a acţiunilor deţinute în numele statului român; ca urmare a managementului care ne-a adus în situaţia pe care tot acesta o clamează, din care a rezultat şi o lipsă a unui dialog social real cu sindicatele, s.a., vă chemăm să confirmaţi prin email participarea la protestul angajaţilor Telekom România care estimăm să aibă loc în data de 09.08.2019 la sediul societăţii/ la Ministerul Muncii sau cel al Comunicaţiilor. Vom evalua împreună data ora şi locul când acesta va avea loc efectiv, dacă se impune să aibă loc, sens în care aşteptăm propunerile voastre”, se arată într-un document transmis de SNTM în atenţia angajaţilor Telekom România şi a managerilor.

În data de 18 iulie 2019, Telekom România anunţa, printr-un comunicat de presă, că va restructura, în perioada următoare, 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi existent în prezent la nivelul grupului de companii.

Conform companiei, din numărul posturilor ce urmează a fi restructurate, 438 de poziţii vor fi din cadrul Telekom România Communications S.A., respectiv 254 de poziţii din cadrul Telekom România Mobile Communications S.A.