Angajații Hidroserv Porțile de Fier au intrat în grevă japoneză

Angajații Hidroserv Porțile de Fier au intrat astăzi în grevă japoneză. La acest protest participă 150 de angajați, nemulțumiți de salariile mici și de faptul că sunt nevoiți să-și cumpere singuri cele necesare pentru muncă, potrivit Mediafax.

Oamenii acuză conducerea Hidroserv, instituție aflată în insolvență, că în ultimii ani a redus bugetul pentru investiții astfel că angajații care se ocupă de mentenanța instalațiilor de la Porțile de Fier sunt nevoiți să-și cumpere singuri sculele pentru reparații. „Salariații au ajuns să-și cumpere singuri scule sau materiale cu care lucrează, ceea ce este foarte grav. Nu așa se face o ieșire din insolvență, reducând cheltuielile la minim, adică nici cele necesare pentru lucru. De exemplu, electricienii își cumpără șurubelnițe, patent, aparate de măsură.(…) Până anul ăsta, în martie, când au fost aduse pentru prima oară salopete, inclusiv salopete, echipamentul de lucru îl cumpărau angajații din fonduri proprii”, a declarat Cristinel Popescu, președintele Sindicatului Porțile de Fier. Acesta a mai precizat că angajații sunt nemulțumiți și de salariile mici, sub media salariului mediu pe economie. Un angajat Hidroserv câștigă 2.300 – 2.400 de lei, astfel că mulți și-au dat demisiile.

Președintele Sindicatului Porțile de Fier a mai spus că barajul de la Porțile de Fier nu a mai fost reparat de 30 de ani și că oricând pot avea loc incidente ca cel din 2018, când a luat foc un transformator electric.

Sindicaliștii Hidroserv spun că, în zilele următoare, protestatarilor de la Porțile de Fier li se vor alătura și angajați Hidroserv din Cluj și Vâlcea.