23 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Andrei Baciu: Luna aceasta, vom primi de la Pfizer BioNTech peste 1,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID

Foto: Agerpres

România va mai primi, în această lună, de la firma Pfizer BioNTech 1.518.660 de doze de vaccin anti-COVID, a informat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte al CNCAV.

“În legătură cu dozele care vor sosi în perioada următoare, ţinând cont şi de stocurile existente, în afară de dozele de la Moderna şi AstraZeneca, care sunt suspendate pentru săptămânile următoare, vom primi de la Pfizer BioNTech în luna septembrie 1.518.660 de doze. (…) Pentru dozele de vaccin produse de Johnson&Johnson calendarul de livrare este incert pentru moment, date fiind şi chestiuni legate de producţie”, a declarat Baciu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

În același timp, el a amintit că a fost emisă o recomandare privind extinderea valabilităţii vaccinurilor produse de Pfizer BioNTech la nouă luni pentru o stocare la minus 80 de grade.

“Trei luni extensie faţă de şase luni, cât erau valabile până în acest moment, ceea ce permite o utilizare, sigur, mai îndelungată, dar şi un management mai eficient al stocurilor“, a explicat secretarul de stat.

Potrivit informațiilor oferite de acesta, până  la 13 septembrie, în România au fost recepţionate în total 18.522.449 de doze de vaccin: Pfizer BioNTech – 11.595.149, Moderna – 2.472.000, AstraZeneca – 3.374.000, Johnson&Johnson – 1.081.300 de doze.