16 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Andrei Baciu: 207 operatori economici au demarat vaccinarea anti-COVID a angajaţilor

Foto: Agerpres

Aproximativ 207 operatori economici au demarat vaccinarea anti-COVID a angajaţilor, cei mai mulţi fiind de la  Braşov, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

“Până în acest moment, vorbim de un număr de 207 operatori economici care au demarat activitatea de imunizare a angajaţilor, dintre care 43 de operatori economici din HoReCa. Această activitate a fost desfăşurată cu ajutorul de 58 de echipe mobile şi s-a ajuns la un număr 17.590 de persoane vaccinate în acest fel. În această săptămână, mai sunt alţi 62 de operatori economici privaţi cu peste 100 de angajaţi care demarează acţiunea de vaccinare. Aş enumera doar câţiva: Carrefour Buzău, Terapia Cluj Napoca, Farmec Cluj Napoca, şantierul naval Orşova, Azomureş, Alro Slatina, Michelin SA, Cramele Jidvei din Alba”, a explicat Baciu, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Victoria, potrivi Agerpres.

Mai exact, cei mai mulţi operatori economici care au demarat activitatea de vaccinare sunt din judeţele Braşov – 35, Alba – 29, Dolj – 15, Galaţi – 14, Harghita – 12.

După numărul persoanelor vaccinate pe primele locuri de situează Bucureştiul – 2.500 de angajaţi imunizaţi şi judeţele Braşov – 2563 şi Cluj – 1.650.