ANAF face angajări! Sunt scoase la concurs 60 de posturi de conducere

Foto: realitateafinanciara.net

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a scos la concurs peste 60 de posturi de conducere din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice şi administraţiilor fiscale judeţene. E vorba numai de posturile de director şi de șef de administraţie, chiar dacă în instituţie există un deficit de peste 20% a posturilor de execuţie, scrie capital.ro.

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a scos la concurs peste 60 de posturi de conducere din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice şi administraţiilor fiscale judeţene, numai pentru funcţiile de director şi şef de administraţie. Toate acestea vor fi ocupate în urma organizării unor concursuri ce vor fi susţinute în data de 18 noiembrie, anul acesta. Conform legislaţiei în vigoare, orice post de conducere dintr-o instituţie publică nu poate sta vacant mai mult de nouă luni, dar cu toate acestea există funcţii în cadrul ANAF pentru care nu s-au organizat concursuri de mai mulţi ani de zile”, precizează Sindicatului Naţional Meridian într-un comunicat.

Organizația amintită mai precizează că sunt vacante mai multe posturi decât cele anunţate, printre care se află și cele de şefi de servicii sau de birouri. ,,Ne exprimăm speranța ca în viitorul apropiat să fie organizate cât mai multe concursuri, atât pentru ocuparea tuturor posturilor de conducere cât și pentru măcar o parte dintre cele de execuţie, măsuri absolut necesare pentru desfăşurarea în condiţii normale a activităţii Fiscului”, se mai precizează în comunicatul amintit.