Amezi uriașe pentru scandalagii de la bloc! Cei care tulbură liniștea publică riscă o amendă de 6.000 de lei

Amenzi uriaşe pentru cei care locuiesc la bloc! O lege nouă extrem de dură adoptată recent de Camera Deputaților riscă să provoace nemulțumiri în rândul locatarilor. Oamenii ar putea scoate mii de lei din buzunar dacă își deranjează vecinii, scriu jurnaliștii de la capital.ro.

Mai exact, este vorba despre un proiect legislativ care vizează tulburarea liniștii publice, pe care deputații l-au votat în urmă cu doar câteva zile. Cei care își vor deranja vecinii cu zgomote puternice în orele de liniște și cu muzică la volum mare vor fi drastic amendați sau li se va impune să presteze ore de muncă în folosul comunității. Noua lege prevede că locatarii care își vor deranja în mod repetat vecinii într-un interval de 24 de ore vor primi amenzi cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. Amenzile se va aplica celor care deranjează în timpul orelor de liniște, respectiv între orele 22:00 și 8:00 și orele 13:00 și 17:00. Mai mult decât atât, legea propune ca alternativă la aceste amenzi între 70 și 120 de ore de muncă în folosul comunității.

Și asta nu e tot! Tot amenzi usturătoare (între 3.000 și 6.000 de lei) sau cu ore de muncă în folosul comunității (între 100 și 150) vor fi pedepsiți și cei care vor organiza petreceri private și care vor folosi aparaturi muzicale care pot tulbura liniștea oamenilor. În acest caz, este vorba de petreceri care au loc în corturi, în spații neacoperite sau în alte amenajări din apropierea locuințelor sau a imobilelor cu caracter social din orașe. Și această sancțiune se aplică tot în cazul în care fapta se repetă într-un interval de 24 de ore.

În prezent, în cazul în care o persoană săvârșește aceeași faptă de mai multe ori într-o zi poate fi amendată cu aceeași sumă prevăzută în legislație pentru fapta pe care a comis-o. 

Pe lângă amenzile uriașe amintite,noua lege reglementează și condițiile în care polițiștii vor putea cere legitimarea unei persoane și contravențiile în cazul în care persoana va refuza să se legitimeze.