Amenzi mai mari pentru șoferii care folosesc telefonul la volan

Din 12 octombrie, șoferii care vorbesc la telefon sau filmează în timp ce conduc vor fi primi amenz între 870 de lei și 1.160 de lei . Ei vor rămâne și fără permisul de conducere dacă încalcă și alte reguli de circulație în timp ce folosesc telefonul. Foto: Mediafax

Șoferii care folosesc telefonul la volan riscă amenzi mai mari. Din 12 octombrie când vor intra în vigoare noile prevederi, ei vor fi sancționați mai drastic ca până acum. Mai exact, șoferii care transmit live sau filmează la volan riscă amenzi între 870de lei și 1.160 de lei, a anunțat IGPR într-un comunicat, potrivit Mediafax.

„Spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementări a fost interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mişcare. Nerespectarea acestei norme de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai constituie contravenţie şi este sancţionată cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni, de la 6 la 8 puncte-amendă (în prezent de la 870 de lei la 1.160 de lei), şi cu aplicarea sancţiunii complementare de 4 puncte de penalizare”, precizează IGPR în comunicatul amintit.

O altă noutate este și faptul că șoferii vor fi sancţionaţi şi cu suspendarea pentru 30 de zile a dreptului de a conduce dacă în timp ce folosesc telefonul încalcă şi alte reguli de circulaţie. Vă reamintim că toate aceste noi reglementări vor intra în vigoare în 12 octombrie.