Amenzi drastice pe litoral! Vezi ce s-a întâmplat

ANSVSA a amendat săptămâna trecută cu 225.000 de lei 24 de unități alimentare aflate în stațiunile de pe litoral.          Foto: news.ro

Amenzi de 225.000 de lei în 24 de unități alimentare aflate în stațiunile de pe litoral! Acestea sunt sancțiunile aplicate săptămâna trecută de inspectorii sanitari veterinari, potrivit Agerpres. Amenzile au fost date pentru că nu au fost respectate normele de igienă în spaţiile de producţie şi comercializare, dar şi pentru etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor  a precizat într-un comunicat că medicii veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat, în perioada 19 – 25 august, 215 unităţi amplasate în cele şapte zone de interes turistic. Este vorba de Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Controalele au vizat 146 unităţi de alimentaţie publică, şapte pizzerii, o cantină, 11 laboratoare cofetărie patiserie, două patiserii, 45 de magazine alimentare, un supermarket şi o tonetă de îngheţată. Amezile de 225.000 de lei au fost aplicate pentru nouă restaurante,  patru unităţi tip fast-food, trei unităţi tip bufet, două magazine alimentare, un bar, două pizzerii, două snack baruri şi un laborator cofetărie patiserie.