Amenzi de peste 700.000 de lei în urma controalelor ANPC la Hala Obor

Foto: news.ro

ANPC a efectuat un control amănunțit la Hala veche Obor, în urma căruia au fost date amenzi de aproape 720.000 de lei și 7 tone de alimente au fost retrase de la vânzare. Potrivit news.ro, activitatea în sală a fost suspendată pe o perioadă de până la șase luni.

Decizia privind suspendarea activităţii a fost luată marţi, iar astăzi, la ora 15:00, preşedintele ANPC Horia Constantinescu şi directorul general Paul Anghel se întâlnesc cu reprezentanţii operatorilor economici din Hala Obor pentru pentru discuţii în vederea bunei desfăsurări a activităţii comerciale.

”În data de 22.09.2019, comisari din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov au efectuat un număr de 41 acţiuni de control privind verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în Piaţa Obor, din Bucureşti. A fost retrasă definitiv de la comercializare cantitatea de 6.843,95 kg produse alimentare, în valoare de 61.645,88 lei şi s-au oprit temporar de la comercializare 11.261 produse nealimentare în valoare de 22.776 lei”, anuntă instituţia, care face publice şi numele operatorilor economici sancţionaţi.

Au fost identificate la comercializare diferite specii de peşte proaspăt depozitat în condiţii necorespunzătoare, preparate de carne şi carne de pasăre neetichetate în totalitate şi fără documente de provenienţă, carne de porc depozitată la temperatura mediului ambiant, mezeluri şi lactate fără elemente de identificare şi caracterizare, dar şi fără termene de valabilitate, napolitane, biscuiţi şi fructe confiate, vrac fără elemente de identificare, fără termen de valabilitate, depozitare necorespunzătoare direct pe paviment.