Amenzi de peste 300.000 de lei pentru restaurantele cu specific asiatic din București

Comisarii ANPC au făcut 18 controale la restaurantele cu specific asiatic din București. Ei au dat 26 de amenzi în valoare de 310.000 de lei. Foto: Agerpres

Comisarii din cadrul ANPC au făcut 18 controale la restaurantele cu specific asiatic din București, unde au verificat respectarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor. În urma acestor controale, au fost date 26 de amenzi în valoare de 310.000 de lei, scrie Mediafax.

Protecția Consumatorului mai precizează că au fost acordate și 5 avertismente și a fost retrasă definitiv de la comercializare cantitatea de 1.211, 92 kilograme produse alimentare, în valoare de 35.197,15 lei. Și asta pentru că au fost descoperite mai multe nereguli, printre care produse alimentare cu data limită de consum depășită, condiții de depozitare necorespunzătoare ale alimentelor și schimbarea stării termice a produselor.

Tot cu ocazia acestor controale făcute de ANPC s-a propus măsura complementară de închidere a activității pe o perioadă de până la 6 luni pentru 9 operatori economici.