
În perioada 29.07.2019 – 04.08.2019 medicii veterinari, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat 288 de unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangaliai, a informat Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa.
Controalele au vizat 190 de unități de alimentație publică, 4 pizzerii, 2 pensiuni, 6 cantine, 3 cofetării/patiserii, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, 55 de magazine alimentare, 1 supermarket, 2 tonete de înghețată, 5 depozite alimentare și o unitate de produse congelate.
La controale s-au constatat mai multe deficiențe printre care și manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră, se mai arată în comunicatul DSVSA Constanţa.
Au fost sancționate contravenţional 13 restaurante, 5 unități tip fast – food, 4 unități tip bufet, 3 magazine alimentare, 2 baruri, 4 laboratoare cofetărie/patiserie, 1 tonetă înghețată și 1 pizzerie, cu amenzi în valoare de 275.200 de lei.
D.S.V.S.A. Constanţa pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.