22 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Amenzi de peste 170.000 lei, aplicate în urma protestului neautorizat de la Palatul Parlamentului

Ministerul Afacerilor Interne a informat că în urma protestului neautorizat care a avut loc la Palatul Parlamentului au fost aplicate amenzi de peste 170.000 lei, fiind efectuate şi cercetări în legătură cu săvârşirea mai multor infracţiuni – distrugere în cazul a patru autovehicule, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi violarea sediului profesional, potrivit Agerpres.

Totodată, conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Interne, pentru clarificarea tuturor aspectelor referitoare la evenimentul în cauză, ministrul Lucian Bode a dispus Corpului de Control al MAI să efectueze, de urgenţă, verificări cu privire la modul de organizare a dispozitivului care a acţionat în zonă în timpul protestului.

Patru autovehicule fac obiectul verificărilor în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de distrugere, iar doi dintre proprietarii maşinilor au depus plângere prealabilă, conform prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, la sediul unei secţii de poliţie din Capitală, a fost dus la audieri un bărbat, de 50 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de distrugere asupra celor patru autovehicule, prin pulverizarea cu vopsea.

Cel în cauză a fost depistat de jandarmi pe Bulevardul Libertăţii, iar în urma controlului corporal şi al bagajelor asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartuşe filtrante, un briceag multifuncţional, seringi sigilate, precum şi o staţie de emisie-recepţie.

Faţă de acesta se efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 372 din Noul Cod Penal – portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

În paralel, cu privire la evenimentul de la Palatul Parlamentului sunt cercetate alte două infracţiuni, şi anume tulburarea ordinii şi liniştii publice şi violarea sediului profesional.

Print Friendly, PDF & Email