3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Amendă cu 1 milion de euro pentru IKEA Franţa pentru că şi-a spionat angajaţii

Foto: Getty Images

Filiala franceză a companiei IKEA a primit amendă de 1 milion de euro pentru că și-a spionat angajații. Fostul director a primit închisoare cu suspendare, potrivit digi24.ro.

Faptele imputate au avut loc între 2009 și 2012, și este vorba de sute de angajați pentru care conducerea filialei a depășit limita supravegherii la locul de muncă.

Procurorii francezi au cerut o amendă de două milioane de euro pentru Ikea France, care este deţinută de grupul suedez Ingka Group, proprietarul magazinelor de mobilă Ikea.

În hotărârea sa publicată marţi, tribunalul corecţional din Versailles (regiunea Parisului) a decis că acuzaţii sunt vinovaţi de “colectarea de date cu caracter personal printr-un mijloc fraudulos” dar i-a condamnat la pedepse mai mici decât cele cerute de procuratură, care i-a acuzat de “supraveghere în masă”, scrie Agerpres.

Magazinul Ikea din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. În luna iunie 2019, Ikea a inaugurat noul magazin de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală, o investiţie de 90 de milioane de euro, care a creat 600 de noi locuri de muncă.