29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Amelie Mauresmo, noul director al turneului de la Roland Garros

Foto: news.ro

Fosta jucătoare de tenis Amelie Mauresmo a fost desemnată în funcţia de director al turneului de grand slam de la Roland Garros, a anunţat Federaţia Franceză de Tenis, potrivit news.ro.

Ea îl înlocuieşte pe fostul tenismen Guy Forget, care a demisionat invocând probleme de comunicare cu noua conducere a federaţiei franceze de tenis, al cărei nou preşedinte este, din acest an, Gilles Moretton. Contractul lui se încheia la finalul acestui an.

“Ce mândrie să mă alătur echipelor de la Roland-Garros! Am acceptat această funcţie de director de turneu cu un set clar de ambiţii puternice. Le voi duce la standarde înalte, cu libertatea şi pasiunea care m-au motivat mereu”, a spus Mauresmo.

Jucătoare profesinistă între 1993 şi 2009, fostă numărul 1 mondial, Mauresmo, 42 de ani, are în palmares 25 de trofee la simpluîn circuitul WTA, între care Australian Open şi Wimbledon, în 2006, precum şi Turneul Campioanelor, în 2005.

Forget, 56 de ani, era directorul turneului de la Roland Garros din 2016. El a demisionat şi din aceeaşi funcţie pe care o avea la turenul de la Paris-Bercy, de Masters Series, pe care a ocupat-o din 2012.

Print Friendly, PDF & Email