Ambasadorul SUA, în vizită de rămas bun la Ministerul Afacerilor Externe

Foto: news.ro

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a mers într-o vizită de rămas bun la Ministerul de Externe, acolo unde a fost primit de ministrul Bogdan Aurescu, scrie news.ro. Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Ministerului de Externe, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat aprecierea deosebită a părţii române şi a sa personală pentru întreaga activitate a ambasadorului Klemm pe parcursul mandatului acestuia la Bucureşti şi pentru implicarea personală substanţială şi foarte eficientă în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral.

,,Cu această ocazie, a evocat caracterul excelent al interacţiunii politice la nivel înalt, fără precedent ca ritm şi substanţă în istoria relaţiilor bilaterale, atins în urma întrevederilor Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu omologul american, Preşedintele Donald Trump, în iunie 2017 şi august 2019, întâlniri care au contribuit decisiv la extinderea şi adâncirea Parteneriatului Strategic. La rândul său, ambasadorul Klemm a mulţumit ministrului Bogdan Aurescu pentru cooperarea excelentă şi contribuţia personală la consolidarea Parteneriatului Strategic şi a evocat momente şi realizări importante ale mandatului său, la care cei doi oficiali au conlucrat şi contribuit”, a transmis Ministerul de Externe.

Hans Klemm a făcut această vizită după ce pe 21 noiembrie avocatul Adrian Zuckerman a primit votul Senatului AMERICAN pentru postul de ambasador al SUA la Bucureşti.