Alune mucegăite și prăjite la microunde într-o fabrică plină de gunoaie din Prahova

Foto: dozadebine.ro

Inspectorii ANPC au găsit aproximativ 200 de kilograme de alune mucegăite într-un depozit din Prahova. Potrivit a1.ro, angajații prajeau arahidele la microunde pentru a le masca gustul rânced.

Camera în care se aflau cuproarele cu microunde era plină de gunoaie. Inspectorii au anunțat că le vor face cazier firmelor care își pun clienții în pericol.

Hala era plină de praf şi de gunoaie, avea geamurile sparte, prizele rupte şi ventilatoarele improvizate. De la această firmă plecau spre magazine din toată ţara alune, seminţe de dovleac şi floarea-soarelui. Pe podeaua murdară, în ligheane de plastic, inspectorii au găsit aproape 200 de kilograme de arahide mucegăite.

Foto: a1.ro

Alunele erau aduse din China și nu aveau niciun termen de expirare scris pe etichetă. Au fost retrase de la vânzare, iar fabrica ar putea fi închisă temporar. În plus, ar putea fi înscrisă şi în noul cazier contravenţional care a intrat în vigoare de ieri.

ANPC a aplicat anul acesta, numai pe litoral, amenzi în valoare de aproximativ două milioane de lei operatorilor economici care au încălcat legea.