Alina Gorghiu: Nu toți românii vor primi gratuit măști de protecție. Vezi detalii

Foto: facebook.com/alinagorghiu

Doar categoriile defavorizate din România vor primi gratuit măști de protecție împotriva coronavirusului. Asta a declarat senatoarea PNL, Alina Gorghiu, la RFI. Anunțul său vine după ce Senatul a decis marți, în calitate de primă Cameră sesizată, că toți românii vor primi gratuit măști. Proiectul legislativ aparține PSD și Pro România.

,,PSD în momentul acesta nu are nici o idee sau nici un gând să fie constructiv, ci e într-o competiție oarbă, aș putea spune, cu Guvernul. Vă amintesc că încă de săptămâna trecută, Guvernul Orban a anunțat că va pune la dispoziția categoriilor defavorizate, printr-o Hotărâre de Guvern, un număr de măști, astfel încât să suplinească imposibilitatea acestora de achiziționare. Cum anunță Guvernul ceva într-o săptămână, PSD, prin inițiatorii clasici, Ciolacu, Tăriceanu, Ponta, depune câte o inițiativă legislativă, înmulțind cu zece măsura respectivă”, a declarat Alina Gorghiu la RFI.

Ea a mai precizat că problema măștilor gratuite va fi tranșată joi de Cabinetul Orban. ,,Veți vedea pe masa Guvernului chiar în această săptămână Hotărârea de Guvern și subiectul va fi tranșat și rezolvat. În opinia mea, din păcate, PSD și-ar fi dorit ca după această perioadă de urgență, să iasă foarte prost România, și-ar fi dorit ca Guvernul să-și rateze misiunea de gestionare responsabilă a acestei situații de pandemie și acum este tare amărât și ne amenință cu moțiunea de cenzură”, a mai spus Alina Gorghiu.