16 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Alianța PSD-ALDE s-a rupt! Partidul lui Tăriceanu iese de la guvernare

Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au devenit adversari politici, după ce ALDE a decis să iasă de la guvernare.    Foto: libertatea.ro

Lovitură pe scena politică din România! ALDE a decis să iasă de la guvernare și să rupă alianța cu PSD! Decizia partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu a fost luată în ședința din această după-amiază, potrivit Digi24.

În aceste condiții, cei patru miniștri ALDE din guvernul condus de Viorica Dăncilă își vor da demisia mâine, 27 august. Este vorba de Grațiela Gavrilescu, vicepremier și ministrul Mediului, Ramona Mănescu, ministru de Externe, Anton Anton, ministrul Energiei și Viorel Ilie, ministru pentru Relația cu Parlamentul. În schimb, Călin Popescu Tăriceanu va renunța la șefia Senatului, poziție din care va demisiona la începutul sesiunii parlamentare din luna septembrie. Și tot despre Tăriceanu, mai trebuie spus că acesta s-a retras din cursa pentru alegerile prezidențiale.

Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament în termen de 45 de zile pentru a cere un nou vot de reconfirmare, odată cu schimbarea culorii politice a guvernului, potrivit digi24.ro. În cazul în care nu adună numărul suficient de voturi, adică 233, guvernul rămâne interimar.

Ieșirea ALDE de la guvernare s-a produs după negocierile eșuate care au avut loc în această dimineață între Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu.

 

Lasă un răspuns