17 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Alexandru Rafila: Introducerea formularului de localizare a pasagerilor va deveni obligatorie în cadrul UE

Foto: News.ro

Miercuri, în cadrul unei ședințe de Guvern, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat că introducerea formularului de localizare a pasagerilor va deveni obligatorie în cadrul UE, acest lucru fiind transmis în cadrul unei discuţii pe care a avut-o cu toţi miniştrii ai sănătăţii din UE, în contextul pregătirii valului 5 al pandemiei. ”Vom operaţionaliza acest lucru până pe 20 decembrie”, a spus Rafila.

Ministrul a spus în şedinţă că la nivelul ministerului, acum, se analizează capacitatea de răspuns la nivelul spitalelor, în  privința pregătirii valului 5.

”Avem un mecanism flexibil, ne interesează şi pacienţii cu alte afecţiuni, pe măsuri ce pacienţii cu COVID au scăzut. Dezvoltăm cu medicii de familie un proiect care să permită o testare extinsă a persoanelor simptomatice sau a celor contacţi cu persoane infectate, dar şi proceduri legate de evaluare şi tratamentul ambulatoriu al acestor pacienţi, pentru ca presiunea pe spitale să fie mai mică”, a spus Rafila, potrivit unui comunicat News.ro.

În același timp, ministrul Sănătăţii a precizat că a fost, marţi, la la reuniunea miniştirlor de sănătate din UE.

”Dincolo de îngrijorarea faţă de OMICRON, pentru care se recomandă vaccinarea, şi introdocerea de către toate statele membre al acelui formular de localizare a pasagerilor, care va deveni o măsură obligatorie în cadrul UE. Vom operaţionaliza acest lucru până pe 20 decembrie”, a mai afirmat ministrul.

Print Friendly, PDF & Email