Agenția Europeană de Mediu prezintă hărțile dezastrului climatic

Foto: Getty Images

Agenţia Europeană de Mediu (AEM) a emis un avertisment în legătură cu înmulţirea inundaţiilor, a secetelor şi a incendiilor de pădure de-a lungul continentului în următoarele decenii, potrivit DPA, preluat de digi24.ro.

EFA este instituţia Uniunii Europene însărcinată cu livrarea de informaţii independente privind mediul. Aceasta a produs mai multe hărți care descriu pericolele.

Se pare că regiunile de coastă vor fi cele mai ameninţate de creşterea nivelurilor apei, relevă datele oficiale, care evidenţiază oraşe precum Veneţia, Napoli, Barcelona şi Nantes.

Mai mult, până la finalul secolului, nivelul mărilor și oceanelor în zonele de coastă ar putea crește cu până la 2,5 metri.

Foto: Raportul Agenției Europene de Mediu

În interiorul continentului, ploile puternice vor produce mai multe inundaţii. Astfel, majoritatea zonelor din Europa se vor confrunta cu o înmulţire de până la 35% a căderilor de apă toamna şi iarna.

„Trebuie să începem să ne pregătim astăzi să prevenim dispariţia completă a unor zone de pe harta noastră, pentru că pe măsură ce aşteptăm mai mult, cu atât şocul va fi mai mare”, a spus eurodeputatul Pascal Canfin, preşedintele Comisiei de Mediu din legislativul comunitar.

Incendiile de pădure vor fi tot mai răspândite, cele mai mari creşteri vor avea loc în vestul şi centrul Europei, iar cel mai puternic impact general este aşteptat în sudul Europei.