AFM nu relansează „Casa Verde Fotovoltaice” în octombrie

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) nu relansează programul Casa Verde Fotovoltaice în octombrie, susţin activiştii de la Greenpeace România, potrivit Agerpres.

“Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) continuă să îşi încalce promisiunile, chiar dacă are un nou preşedinte la timonă. Este al patrulea preşedinte de la începerea programului Casa Verde Fotovoltaice, însă implementarea acestuia rămâne un eşec. Greenpeace a făcut demersuri la Guvernul României, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Avocatul Poporului; conducerea AFM a fost demisă, dar problemele celor care doresc să devină prosumatori sunt departe de a fi rezolvate”, se arată într-un comunicat al Greenpeace România.

În 2020, aproape jumătate dintre cei 26.000 de cetăţeni care au aplicat pentru programul Casa Verde Fotovoltaice au fost respinşi, cei mai mulţi pe motivul “documentelor expirate”, tocmai din vina amânărilor generate de AFM şi a comunicării defectuoase a instituţiei.

Conform celor mai recente date obţinute de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), la finalul lunii septembrie în România erau 487 de prosumatori cu puteri instalate de până la 100 kW.