AFM lansează Programul Național Casa Verde Fotovoltaice. Finanțări de 656 milioane lei

Foto: news.ro

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat demararea programului cu privire la instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de enrgie electrică. Potrivit news.ro, acesta va începe la data de 10 septembrie, dată la care persoanele fizice se pot adresa instalatorilor în vederea înscrierii în program.

”Valoarea contractului de finanţare este de 536 milioane lei, sumă asigurată din Programul Operaţional Regional (POR). Valoarea totală a finanţării acordate pentru acest program se ridică la aproximativ 656 milioane lei, Administraţia Fondului pentru Mediu asigurând, din Fondul pentru Mediu, sumele necesare pentru regiunea Bucureşti – Ilfov”, se arată într-un comunicat al AFM.

Finanţarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Mai mult, se consideră eligibile doar cheltuielile efectuate după semnarea contractului de finanţare care se încheie între beneficiarul final şi autoritate.

Monitorizarea finanţării acordate prin intermediul programului, a investiţiilor realizate, precum şi a respectării condiţiilor prevăzute în prezentul ghid se face de către AFM pe o perioadă de şase ani de la data obţinerii de către beneficiarul final a certificatului de racordare.