AFM aprobă proiectul pentru închiderea depozitelor de deşeuri neconforme din Codlea

Foto: g4media.ro

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat că a aprobat un dosar de finanţare depus de Municipiul Codlea, judeţul Braşov. Dosarul prevede închiderea depozitelor de deşeuri municipale neconforme. Potrivit g4media.ro, suma aprobată pentru proiectul depus este de aproximativ 10 milioane lei.

Măsura este luată pentru aplicarea prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pronunţată în Dosarul C-301/17. Dosarul de finanţare a fost aprobat în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 27 august.

”Sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare a fost prelungită până la data de 30 septembrie 2019, iar proiectele eligibile sunt cele din Lista depozitelor de deşeuri municipale care trebuie închise, conform deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, furnizată de către Ministerul Mediului şi publicată pe site-ul AFM”, informează AFM.

Suma alocată sesiunii de finanţare pentru acest program este de 100 milioane lei, iar finanţarea se acordă în procent de până la 100% din cheltuielile eligibile.