23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Administraţia Prezidenţială: La reluarea cursurilor după vacanţă vor fi aplicate aceleaşi scenarii ca până în prezent

Foto: news.ro

La reluarea cursurilor, după actuala vacanţă,  se vor aplica  aceleaşi scenarii pe baza cărora s-a desfăşurat activitatea didactică până în prezent, arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat preluat de Agerpres.

“Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluţia epidemiologică”, subliniază sursa citată.

Aceste lămuriri  au venit  ca urmare a întâlnirii pe care preşedintele Klaus Iohannis  a avut-o cu  ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru a vorbi despre sistemul educaţional, precum şi modalitatea de derulare şi de finalizare a anului şcolar 2020-2021, în condiţii depline de  siguranţă pentru toţi  cei implicați în procesul de învăţământ.

De asemenea, au fost supuse analizei  demersurile realizate pentru asigurarea măsurilor de protecţie sanitară la nivelul unităţilor şcolare.

Preşedintele Iohannis “a apreciat acţiunile Ministerului Educaţiei referitoare la campania de vaccinare pentru comunităţile şcolare şi universitare şi a evidenţiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare. Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învăţământ va permite desfăşurarea în siguranţă a cursurilor, atât cadrele didactice, cât şi elevii fiind, astfel, protejaţi împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, arată Administraţia Prezidenţială.

O altă temă de discuţie a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar. În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educaţiei va stabili metodologia şi criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de directori şi directori adjuncţi.

Potrivit unui ordin comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial la 4 februarie, există trei scenarii pentru participarea la cursuri a elevilor, respectiv a studenţilor, în funcţie de incidenţa de infectare cu noul coronavirus, la mia de locuitori, timp de 14 zile, în localitatea unde se află instituţia de învăţământ.