Administraţia Fondului de Mediu va da 20.000 de lei persoanelor care îşi montează celule fotovoltaice

Foto: gandul.info

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, şi preşedintele AFM, Cornel Brezuică, au semnat, astăzi, un contract de finanţare în valoare de 636 de milioane de lei pentru Programul “Casa Verde Fotovoltaice”. Potrivit gandul.info, cu ajutorul acestui program se finanţează suma de 20.000 de lei pentru un beneficiar, persoană fizică.

„Încheiem azi un contract de 636 de milioane de lei pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice, program care se va semna între domnul vicepremier Suciu şi domnul preşedinte al AFM domnul Brezuică. Ne-am gândit să îmbunătăţim programul Casa Verde. Cea mai bună metodă este să montăm celule fotovoltaice pe casele noastre şi în Parlament s-a votat o lege prin care ne dă dreptul fiecăruia dintre noi să devenim producători de energie electrică”, a spus ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Cornel Brezuică a anunțat că săptămâna viitoare urmează semnarea contractelor cu instalatorii avizaţi. „Azi afişăm lista cu toţi instalatorii avizaţi de Administraţia Fondului pentru Mediu, iar săptămâna viitoare să perfectăm toate contractele cu respectivii instalatori”, a spus Cornel Brezuică.

Înscrierea va începe pe data de 9 septembrie, iar finanţarea este de 20.000 pentru fiecare beneficiar. Ministrul a mai precizat că se aproximează 33.000 de unităţi locative care vor fi posesoarele acestor celule fotovoltaice.