Administraţia Deltei anunţă realimentarea cu apă a lacului Nuntaşi

Foto: stirileprotv.ro

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, ARBDD a anunţat că lacul Nuntaşi din judeţul Constanţa este din nou realimentat cu apă, după ce în luna august a secat, potrivit Agerpres.

Situaţia lacului din perimetrul rezervaţiei a fost făcută publică pe o reţea de socializare de prefectul judeţului Constanţa, care a explicat fenomenul prin seceta accentuată şi obturarea canalelor care îl alimentau.

“La iniţiativa ARBDD s-a încheiat un protocol de colaborare cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) având avizul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în scopul remedierii situaţiei şi refacerii ecosistemului periclitat din lacul Nuntaşi. ABADL Constanţa a derulat lucrările de decolmatare a canalului de legătură cu Lacul Sinoe prin intermediul Lacului Histria. Astăzi, 29 octombrie 2020, a fost finalizată şi ultima etapă a lucrărilor de reconectare a acestor lacuri, a fost restabilită curgerea naturală iar Lacul Nuntaşi este din nou alimentat cu apă, revigorând astfel fauna şi flora afectate de secetă”, se specifică în comunicatul ARBDD.

Cu o suprafaţă de aproape 800 de hectare, lacul Nuntaşi conţinea nămoluri terapeutice asemănătoare celor din lacul Techirghiol.