Adina Florea mai așteaptă. Încă o ședință pentru Secția Specială, amânată la CSM

Adina Florea a obținut cel mai bun punctaj la concursul pentru conducerea Secţiei Speciale

Scandalul legat de numirea președintelui Secției Speciale pentru Investigarea Magistraților continuă. Astăzi, ședința plenului CSM pentru validarea rezultatelor concursului pentru şefia acestei Secţii Speciale, a fost amânată a patra oară. Motivul a fost același: lipsa de cvorum. Anunțul a venit de la șefa CSM, Lia Savonea. Aceasta  le-a propus membrilor Consiliului Superior al Magistraturii să-şi contureze o opinie în legătură cu situaţia creată.

Ana Birchall a acuzat modul în care sunt convocate ședințele plenului CSM

La ședință a venit și ministrul Justiției, Ana Birchall, care a nu a ezitat să-și exprime nemulțumirile. Ea a acuzat modul în care sunt convocate ședințele plenului. Mai mult decât atât, Birchall a avut o replică interesantă atunci când a fost întrebată dacă ia în calcul desființarea Secției Speciale. ,,Eu nu vreau să iau partea nimănui, dar, din punctul meu de vedere, rolul important în a debloca această situaţie îi revine preşedintelui CSM. Până la urmă este responsabilitatea preşedintelui CSM să caute o cale de consens”, a spus ministrul Justiției.

Ședința plenului CSM  se aflau pe ordinea de zi trei proiecte care vizează Secţia de Investigare a Infracţiunior din Justiţie. Printre acestea era şi validarea rezultatelor concursului pentru şefia Secţiei speciale, la care Adina Florea s-a situat pe primul loc.