3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

„Adieu les cons!”, comedia cu accente noir care a câştigat şapte premii César, din 9 iulie în cinematografele româneşti

Foto: Cinemagia

 

„Adio, proştilor!/ Adieu les cons!”, comedia cu accente noir care a câştigat şapte premii César anul acesta, va rula din 9 iulie în cinematografele româneşti, fiind distribuit de Independenţa Film, potrivit unuii comunicat News.ro.

Filmul este regizat de Albert Dupontel, care joacă alături de Virginie Efira, supranumită în Franţa „regina comediei”.

Această comedie cu accente noir prezintă povestea lui Suze Trappet (Virginie Efira), care află că este bolnavă în stadiu terminal şi porneşte în căutarea fiul ei născut pe când era adolescentă şi la care a fost nevoită să renunţe imediat după naştere. În nebuneasca investigaţie, ea se intersectează cu Jean-Baptiste Cuchas (Albert Dupontel), un bărbat care suferă de o stare acută de extenuare psihică, şi Serge Blin (Nicolas Marié), un arhivist orb, de un entuziasm excesiv. Neobişnuitul trio se aventurează într-o călătorie hilară şi plină de peripeţii pentru a găsi copilul pierdut al lui Suze.

Lungmetrajul este un succes de box office în Franţa, aşa cum era de aşteptat, iar distribuţia lui a fost întreruptă, toamna trecută, de impunerea carantinei şi, implicit, închiderea cinematografelor. Până în prezent, el a fost vizionat de peste 3 milioane de spectatori.

De fapt, a fost lansat în mai multe teritorii europene, dar şi în Canada, Rusia, Australia şi Singapore.
„Adio, proştilor! Adieu les cons!” îi este dedicat lui Terry Jones, unul dintre fondatorii celebrului grup de comedianţi britanici Monty Python, care a decedat în ianuarie 2020 şi care a jucat în două dintre filmele lui Dupontel: „The Creator” (1999) şi „Locked Out” (2006). De asemenea, Terry Gilliam, un alt membru Monty Python, despre care Dupontel spune că este o inepuizabilă sursă de inspiraţie, are un rol secundar în lungmetraj.