Actriţa Draga Olteanu Matei a încetat din viaţă

Foto: news.ro

În această dimineață  am aflat că una dintre cele mai iubite actrițe din România a încetat din viața. Mai exact, actriţa Draga Olteanu Matei  s-a stins la Spitalul ”Sf. Spiridon”, din Iaşi, unde fusese internată în urmă cu câteva zile, pentru o hemoragie digestivă, potrivit unui comunicat news.ro.

Draga Olteanu Matei avea 87 de ani și a fost o personalitate memorabilă în teatrul şi filmul românesc,  foarte apreciată de public şi respectată de colegi, a jucat în peste 90 de producţii cinematografice, 50 de piese de teatru şi 100 de producţii de televiziune.

În legătură cu această veste, șefa UPU SMURD Iaşi Diana Cimpoeşu a declarat că, în ciuda  eforturilor echipei medicale, starea actriţei s-a degradat, ea având multiple afecţiuni.

De altfel, marţi medicul declara că Draga Olteanu Matei era în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic.

Draga Olteanu Matei a fost internată vineri la Spitalul ”Sf, Spiridon” din Iaşi, fiind adusă de la Piatra Neamţ.

”A suferit o hemoragie digestivă superioară, cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl are de mai multă vreme pentru o afecţiune cardiovasculară. Este vorba de o pacientă şi cu afecţiuni cronice, boli cardiovasculare şi endocrine. O pacientă care a fost preluată în urgenţă. S-a început terapia şi investigaţiile diagnostice. Este în anestezie, terapie intensivă, pentru Clinica de Gastroenterologie şi Patologie Iaşi”, declara atunci medicul Diana Cimpoeşu.