19 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Actorul şi regizorul Roberto Benigni, recompensat cu Leul de Aur onorific la Festivalul de Film de la Veneţia

Foto: news.ro

A fost anunțat că actorul şi regizorul italian Roberto Benigni va primi Leul de Aur onorific pentru întreaga activitate la Festivalul de Film de la Veneţia, care va avea loc în luna septembrie.

Benigni, al cărui „La vita e bella”, pe care l-a scris, regizat şi în care a jucat rolul principal, a câştigat trei trofee Oscar în  anul 1999, inclusiv pentru cel mai bun actor, a revenit în 2019 pe marile ecrane în rolul Geppetto, în adaptarea live action „Pinocchio”  în regia lui  Matteo Garrone.

Mai mult, cel mai recent film regizat de Benigni este „La tigre e la neve” (2005), în care a jucat de asemenea. În ultimii ani, el a prezentat în Italia montarea „Divina Comedie” după Dante.

Alberto Barbera, directorul artistic al Festivalului de la Veneţia, a declarat că „puţini artişti au egalat abilitatea lui de a combina simţul umorului exploziv, deseori acompaniat de satiră ireverenţioasă, cu talentul său actoricesc admirabil, în serviciul unor mari regizori ca Federico Fellini, Matteo Garrone şi Jim Jarmusch”.

În legătură cu premiul  pe care îl va primi, Benigni a spus: „Inima îmi este plină de bucurie şi recunoştinţă. Este o onoare imensă să primesc o atât de importantă recunoaştere a muncii mele din partea Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia”.

Roberto Benigni s-a născut în oraşul toscan Misericordia, pe 27 octombrie 1952. S-a mutat la Roma, la vârsta de 20 de ani. Şi-a început cariera cu teatru de avangardă, apoi a ajuns să lucreze în televiziune şi a devenit rapid unul dintre cei mai populari actori italieni şi regizori. În 1999, odată cu „La vita e bella” şi trofeele Oscar primite, a căpătat statutul de star internaţional.

Print Friendly, PDF & Email