Actorul Leonardo DiCaprio va dona peste 5 milioane de dolari pentru conservarea pădurii tropicale

Foto: news.ro

Leonardo DiCaprio va dona 5 milioane de dolari pentru conservarea pădurii tropicale afectată grav de incendii. Potrivit news.ro, acesta a fondat Organizația Earth Alliance, în luna iulie, și a lansat Amazon Forest Fund.

Amazon Forest Fund a fost lansat duminică și va sprijini partenerii locali şi comunităţile indigene în eforturile de a proteja habitatele din Amazonia. Banii strânşi vor ajunge la cinci organizaţii locale: Instituto Associacao Floresta Protegida (Kayapo), Coordination of the Indigenous Organizations of the Brazilian Amazon (COIAB), Instituto Kabu (Kayapo), Instituto Raoni (Kayapo) şi Instituto Socioambiental (ISA).

Au fost raportate peste 72.000 de incendii anul acesta în zonă de către Institutul brazilian pentru Cercetarea Spaţială, cu aproximativ jumătate mai multe decât anul trecut. „Cea mai mare pădure tropicală din lume reprezintă o parte decisivă în soluţia globală privind climatul”, a scris DiCaprio într-un mesaj publicat pe Instagram.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a autorizat sâmbătă, după ce a fost criticat la nivel global, mobilizarea armatei în Pădurea Amazoniană pentru a putea lupta contra incendiilor.