Accident cu patru morți și patru răniți în județul Sălaj

Foto: facebook.com/Isu-Smurd-Salaj

Grav accident de circulație în județul Sălaj, în urma căruia patru persoane au murit iar alte patru au fost rănite, a anunțat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, potrivit Agerpres.

,,Din primele cercetări efectuate la faţa locului, la data de 9 iulie, ora 0:20, pe Drumul Naţional 19 B, între localităţile Zăuan şi Ip, pe direcţia de deplasare       Ip-Zăuan, pe un sector de drum în aliniament, un bărbat, în timp ce conducea un autoturism, a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară peste marcajul longitudinal simplu continuu a unui alt autoturism şi a intrat în coliziune frontală cu o maşină care circula pe direcţia Zăuan-Ip, condusă de un bărbat din judeţul Bihor. În urma evenimentului a rezultat decesul a patru persoane, dintre care cei doi şoferi şi două persoane din maşina care a efectuat depăşirea”, se precizează într-un comunicat de presă remis Agerpres de purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea. Conform sursei citate, alte patru persoane, câte două din fiecare autoturism, au fost rănite grav.

Toate cele opt victime au fost încarcerate, la faţa locului intervenind câte o autospecială de la Garda de Pompieri Nuşfalău şi Secţia de Pompieri Şimleu Silvaniei, o autospecială de descarcerare şi 11 ambulanţe, potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.

Totodată, a fost activat Planul roşu de intervenţie. Cei patru răniţi au fost transportaţi de către echipajele de ambulanţă la UPU SMURD Zalău.