A treia zi de proteste în Valea Jiului. Peste 100 de mineri, blocați în subteran

Peste 100 de mineri se află blocați în subetarn la minele din Paroșeni și Vulcan. Ei sunt nemulțumiți că nu vor mai fi preluați de Complexul Energetic Hunedoara după ce aceste două mine se vor închide. Foto: b1.ro

Peste 100 mineri de la Paroșeni și Uricani își continuă protestul pentru a treia zi consecutivă. Ei refuză să iasă din subteran, fiind nemulțumiți  de faptul că nu vor mai fi preluați de Complexul Energetic Hunedoara, după ce cele două mine se vor închide. Între timp, Consiliul de Administraţie al CEH a decis să ceară insolvenţa companiei, scrie news.ro.

Marţi seară prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, a încercat un dialog cu minerii aflaţi în subteran. El le-a cerut acestora să renunțe la protest, dar fără a avea succes.

,,Oamenii cer intervenţia primului ministru pentru a rezolva situaţia de criză în care s-a ajuns. Minerii nu sunt mulţumiţi de rezultatele şedinţei Comisiei de Dialog Social, care a avut loc la Prefectura Hunedoara şi sunt decişi să meargă până la capăt”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Sindicatului “Huila”, Laszlo Domokos.