A început “Festivalul gunoaielor”

În urmă cu puțin timp a început NEVERSEA, cel mai mare festival de muzică organizat pe o plajă din România. Evenimentul de la Constanța scoate în evidență și lucruri mai puțin plăcute. Vorbim aici de faptul că tinerii care vin la festival nu țin deloc la curățenie. Astfel apar mormanele de gunoaie de pe plajă.

Așa s-a întâmplat în fiecare an. Plaja din Constanța arăta deplorabil după trei zile și trei nopți de distracție. Sticle, pet-uri, hârtii, resturi alimentare, toate au dat de furcă angajaților de la firma de salubrizare, care au venit să strângă gunoaiele de pe plajă.

Așa arăta plaja Modern după cele trei zile de festival în 2017

Anul acesta, festivalul NEVERSEA va înregistra, cel mai probabil, un record de participare. La ediția din aceste zile vor veni peste 230.000 de persoane. „E mai mult de jumătate din populația orașului Constanța”, a remarcat Edy Chereji, Head of Marketing and Communication Untold și Neversea. Dintre cei care vin la festival, aproximativ 15.000 sunt străini.

Anul trecut, 120 de angajați ai firmei de salubrizare s-au luptat cu sute de saci cu gunoaie strânse de plajă, chiar în prima zi a festivalului. Iar gunoaiele au apărut chiar dacă au fost puse la dispoziţie 400 de pubele unde puteau fi aruncate resturile menajere.

Prima zi de Neversea din 2018 și sute de saci cu gunoi