A început campania ExtravaCANza- colectarea dozelor din aluminiu în stațiunea Mamaia

Campania ExtravaCANza a început. Ea are ca scop colectarea dozelor de aluminiu si se desfățoară vineri, sâmbătă și duminică, în perioada 12-14 iulie și 19-21 iulie pe plaja Cleopatra din stațiunea Mamaia, conform unui comunicat AGERPRES.

“Asociaţia Alucro şi Reciclad’OR pregătesc două weekend-uri în care cei mai activi turişti se vor bucura de premii speciale pentru dozele colectate (doze de băuturi, pahare de cafea cu capac, tricouri, saltele gonflabile, vouchere de cumpărături, storcătoare), distracţie (concert BIBI) şi alte atracţii menite să le transforme concediul într-o vacanţă specială”, se menţionează în comunicatul organizatorilor.

Pentru a încuraja oamenii să colecteze, organizatorii au planificat  mai multe acțiuni. Astfel pentru fiecare cinci doze colectate, turiştii vor putea primi în schimb o doză de suc, bere sau apă minerală. De asemenea dacă aduc 20 de doze goale, turiştii vor putea învârti Roata Reciclării şi vor câştiga garantat premii pe care le pot folosi chiar şi după terminarea vacanţei. Premiile puse în joc sunt: seturi cuţite bucătărie şi curăţător legume, storcătoare de fructe, căşti, căni termice, vase termorezistente, sacoşe din pânză Every Can Counts, saltele de apă, pahare de cafea cu capac, sticle de apă cu bluetooth, seturi travel cosmetice, mingi de apă gonflabile, fotolii de apă, tricouri personalizate Every Can Counts.

Pe  13 iulie,  turiștii vor avea intrare liberă un concert susținut de tânăra artistă Bibi Mihaela Lixandru, iar ultimul weekend al campaniei va fi marcat printr-o competiţie dedicată tuturor celor pasionați de volei, în baza unei taxe simbolice de cinci doze.

“Reciclad’OR încurajează astfel de acţiuni responsabile faţă de mediul înconjurător şi alături de Asociaţia Alucro reuşeşte, de fiecare dată, să implementeze campanii de succes, menite să aducă schimbarea în comportamentul eco al participanţilor! Roata reciclării este un mecanism inedit de stimulare a turiştilor aflaţi pe plajă, în această perioadă, ca, pe lângă participarea activă în reciclarea deşeurilor să dea o importanţă majoră şi păstrării curăţeniei pe plaje ! Reciclăm şi câştigăm un mediu curat şi sănătos “, afirmă Adriana Calcan, PR & CSR Reciclad’OR.

Conform unei declarații a Adinei Magsi, director general Asociaţia Alucro, af ExtravaCANza oferă suportul necesar turiştilor aflaţi pe litoral, pentru a contribui la menţinerea unor plaje curate şi a avea o vacanţă plăcută.

“În momentul de faţă, când legislaţia în materie de deşeuri de ambalaje este într-o continuă modificare şi targetul de reciclare la nivel de ţară a crescut, este momentul ideal să informăm şi să obişnuim oamenii că reciclarea nu este o modă, ci o necesitate.(…) Premiile pe care le oferim reprezintă o mică răsplată oferită celor care vin cu doze goale la noi, scopul fiind acela de a-i obişnui să facă asta în mod curent, în reţeaua de aparate EcoCan existente în magazinele Auchan şi Penny”, a spus Adina Magsi.

Aceasta campanie, ExtravaCANza, face parte din programul european dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu, “Every Can Counts”, desfăşurat în România de Asociaţia Alucro.

Alucro este singura asociaţie non profit din România care desfăşoară proiecte de mediu ce vizează exclusiv colectarea selectivă și reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogată experienţă acumulată în cei peste 9 ani de activitate, Asociaţia a implementat în România platforma europeană “Every Can Counts”, care se desfăşoară în prezent în 15 ţări.

Reciclad’OR este un OIREP (Organizatie care Implementează Răspunderea Extinsă a Producătorului) care iniţiază şi implementează campanii de conştientizare şi informare, menite să dezvolte o atitudine eco-pozitivă faţă de mediul înconjurător.