A fost lansat iOS 13. Ce îmbunătățiri au fost create

iOS 13 aduce mai multe funcţii noi pe partea de protejare a intimităţii, inclusiv o opţiune pentru acordarea dreptului de acces la datele de localizare o singură dată unei aplicaţii. Foto: news.ro

Noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone este disponibilă şi poate fi instalată pe modelele compatibile. Potrivit news.ro, aceasta va fi urmată doar peste câteva zile de un prim update.

Mai mult, iOS 13 poate fi instalat acum pe iPhone 6S şi modelele mai noi, inclusiv pe iPhone SE şi a şaptea generaţie de iPod Touch. Cea mai vizibilă noutate este Dark Mode, care va activa o paletă coloristică dominată de negru ce va contribui la reducerea consumului de energie pe modelele cu ecran OLED şi la reducerea stresului pentru ochi.

O altă noutate este scrierea prin swipe. Un cuvânt poate fi acum scris prin desenarea cu degetul a unei linii care uneşte literele ce-l compun, fără a se ridica degetul până la încheierea cuvântului.

Au fost actualizate multe din aplicaţiile Apple, precum Maps, Photos şi Reminders. Maps, spre exemplu, are acum un mod de vizualizare similar Street View-ului din Google Maps.

Pe data de 24 septembrie, Apple va lansa deja primul update pentru această nouă versiune de iOS. Build-ul 13.1 va repara o problemă de securitate care permite accesul la datele contactelor din agendă fără autentificare.