23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

A fost inaugurată o pasarelă pietonală care leagă Sectorul 4 de oraşul Popeşti-Leordeni

 

Astăzi a fost inaugurată o pasarelă pietonală care leagă Sectorul 4 de Popeşti-Leordeni.  Primarul oraşului Popeşti-Leordeni, Petre Iacob a estimat  că aceasta va fi traversată de 10.000 – 12.000 de persoane pe zi.

Conform informațiilor oferite de Primăria Sectorului 4, pasajul a fost construit în mai puţin de un an de zile. Are lungime de 65 de metri şi trece peste liniile de metrou din zona staţiei Berceni, reducând  în acest fel timpul de deplasare din Popeşti-Leordeni către metrou de la 15 – 20 minute la mai puţin de 5 minute.

“Bucureştiul şi Ilfovul au nevoie de dezvoltare, zona de sud are nevoie de dezvoltare, trebuie să avem grijă ca această dezvoltare să fie sustenabilă, pentru că avem o problemă mare de poluare a aerului. (…) Aceasta e o investiţie care merge în sensul dezvoltării durabile a Bucureştiului şi Ilfovului, pentru că stimulează oamenii să folosească transportul în comun. Aşa cum văd eu Bucureştiul, Ilfovul în perioada următoare, avem nevoie de un Plan Urbanistic General real, aplicat, care să stimuleze dezvoltarea, să echilibreze oraşul, să aducă investiţii în zona de sud, care să aducă locuire în zona de nord, astfel încât să nu mai avem coada de maşini pe care o vedem în fiecare dimineaţă din sud înspre nord şi după-amiaza înapoi şi avem nevoie de foarte multă dezvoltare şi avem nevoie aici de sprijinul Guvernului ca să ne fie alocaţi bani prin PNRR pentru metroul de suprafaţă, infrastructura de tramvai, atât pentru modernizarea celor 50 de kilometri care ne-au rămas din cei 150, cât şi pentru extinderea infrastructurii de tramvai în Bucureşti şi către judeţul Ilfov“, a afirmat primarul general, Nicuşor Dan, care a participat la inaugurarea pasarelei pietonale.

În cadrul evenimentului de inaugurare, primarul Daniel Băluţă a subliniat colaborarea avută de Sectorul 4, oraşul Popeşti-Leordeni, Consiliul Judeţean Ilfov şi Primăria Capitalei pentru realizarea acestui proiect.

Potrivit acestuia, un alt proiect comun cu municipalitatea pe care Primăria Sectorului 4 îl va demara în scurt timp este un pasaj subteran la Eroii Revoluţiei care încurajează transportul public.