A fost amânat examenul de rezidențiat! Data de 17 noiembrie nu mai este valabilă

Foto: news.ro

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că examenul de rezidenţiat, care ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie, a fost amânat. Potrivit news.ro, aceasta a explicat că examenul va avea loc pe data de 8 decembrie, fiind luate în calcul mai multe aspecte la stabilirea noii date, printe care şi posibilitatea ca medicii să poată fi angajaţi până la finalul anului.

Sorina Pintea a precizat că au fost căutate mai multe soluţii legale de rezolvare a problemei, dar, în lipsa unui ministru al Educaţiei, examenul nu poate fi organizat pe data de 17 noiembrie.

Examenul de rezidenţiat se organizează în baza a şapte ordine de ministru, iar trei dintre acestea trebuie să fie semnate atât de ministrul Sănătăţii, cât şi de ministrul Educaţiei.

Pintea a solicitat Ministerului Educaţiei o rezolvare a problemei, dar răspunsul a fost că ”Ministerul Educaţiei este în imposibilitatea de a viza orice document”. Mai mult decât atât, aceasta susţine că nu există posibilitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă prin care să poată fi rezolvată organizarea examenului.

”Actuala guvernare se foloseşte, în această campanie electorală, până şi de studenţii de la Medicină. Există pârghii legale pentru ca examentul de rezidenţiat să poată fi susţinut la data stabilită. Guvernul poate emite o Ordonanţă de Urgenţă pentru ca Ministerul Sănătăţii să organizeze, fără a avea nevoie şi de acceptul Ministerului Educaţiei, examenul de rezidenţiat”, a spus deputatul Antoneta Ioniţă, membru în Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor.

Interimatul lui Daniel Breaz la Ministerul Educaţiei a expirat pe data de 17 septembrie, iar examenul de rezianţiat era programat pentru data de 17 noiembrie.