A avut loc licitația pentru trenuri electrice. Există cel puțin trei oferte

Printre participanții la licitație s-ar mai putea afla și firma spaniolă Talgo sau producătorul ceh Skoda. Foto: glasul-hd.ro

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a organizat o licitație pentru a achiziționa 40 de rame electrice destinate transportului regional de călători. Potrivit hotnews.ro, cel puțin trei firme și-au exprimat propunerile. Valoarea estimativă a procedurii este cuprinsă între 1,7 și 4,55 miliarde lei.

Producătorii de material rulant din România și din alte țări s-au arătat interesați de această licitație. Firme, printre care asocierea româno-chineză Astra Vagoane Călători – CRRC Qingdao Sifang, companiile Alstom și Siemens, și-au depus ofertele. Desemnarea câștigătorilor va avea loc în luna august.

Foto: business24.ro

Licitația vizează 40 de trenuri electrice regionale, fiind posibilă o suplimentare cu încă 40 de rame electrice. Noile rame vor circula cu viteza maximă de 160 km/oră.

Operatorul economic care vine cu oferta trebuie să dovedească faptul că în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii trei ani, a furnizat minimum 40 produse similare. Mai mult, acesta trebuie să arate că a asigurat servicii de mentenanță ale ramelor electrice în valoare de minimum 114.288.000 lei, fără TVA, echivalentul a 24 milioane de euro fără TVA.