20 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

79.200 doze de vaccin Moderna au sosit în ţară. Peste 26.000 de doze rămân în Bucureşti şi vor fi folosite pentru rapel

Foto: news.ro

     Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că astăzi 79.200 doze de vaccin Moderna au sosit în ţară. Peste 26.000 de doze rămân în Bucureşti şi urmând a fi  utilizate pentru rapel și  restul fiind distribuite centrelor regionale din ţară.

Dozele au sosit în țară pe cale terestră. Începând cu data de 2 martie, ele se vor distribui către centrele de vaccinare astfel:

– Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 26.800 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 10.200 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 10.290 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 8.500 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 8.400 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 10.800 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 4.210 doze.

Totodată, în aceste momente, în centrele de vaccinare se vor utiliza dozele recepționate în tranşa curentă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. Tranşa de vaccin sosită în ţara noastră va asigura administrarea celei de a doua doze cu vaccinul Moderna pentru persoanele înscrise la vaccinare atât prin intermediul platformei, cât şi prin metodele deja cunoscute.

Această etapa de imunizare va începe din data de 04 martie 2021, potrivit informațiilor oferite de  CNCAV.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează după calendarul de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccine necesare imunizării populaţiei.

Lasă un răspuns