9 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

6 persoane, reţinute pentru trafic de droguri de mare risc

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea a 6 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat și trafic de droguri de mare risc, potrivit Agerpres.

“În cauză s-a reţinut faptul că inculpaţii reprezentau o facţiune a unui clan ce a acţionat pe teritoriul municipiului Bucureşti, cunoscut de-a lungul timpului pentru implicare în traficul de droguri, precum şi în acţiuni violente de reprimare a concurenţei sau de reglare a conturilor”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Gruparea comercializa droguri de mare risc, substanţe psihoactive şi metadonă în zonele de la periferia sectorului 5 care au devenit adevărate “puncte roşii” pe harta fenomenului traficului de droguri.

La data de 16 martie, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat zece percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti, în urma cărora au fost ridicate diferite cantităţi de heroină, seringi hipodermice ce conţineau lichid cu heroină, diferite cantităţi de substanţe psihoactive, 66 capsule de metadonă, precum şi sumele de 20.000 lei şi 100 de euro, 3 cântare electronice de mare precizie.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, precum şi al lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Lasă un răspuns