31 ianuarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

6 persoane care au sustras produs petrolier de la OMV Petrom, cercetate

Foto: news.ro

Şase persoane sunt cercetate sub control judiciar în cazul furturilor a peste 20 de tone de produs petrolier, a anunţat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Suspecţii fac parte din grupări care vizau compania OMV Petrom, aceasta raportând 47 de incidente de securitate, potrivit news.ro.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că SC OMV Petrom SA a sesizat organele judiciare cu privire la faptul că, în perioada 2020 – 2022, la nivelul Unităţii de Afaceri Zone de Producţie – Zona de Producţie Muntenia de Vest a OMV Petrom S.A., pe raza judeţului Olt, au fost înregistrate un număr de 47 de incidente de securitate dintre care 44 au avut ca obiect produsul petrolier.
Zece dintre acestea s-au încheiat prin sustrageri de produs petrolier, iar 34 au reprezentat tentative. De asemenea, în trei cazuri au fost distruse camerele de supraveghere instalate la anumite sonde.
Anchetatorii au stabilit că mai multe grupări acţionau şi colaborau pentru furtul produselor petroliere. Este vorba de gruparea Papanu, din oraşul Potcoava, gruparea Teodorescu, din comuna Icoana, gruparea Albanezii din Potcoava şi gruparea Joia, din comuna Icoana.
Sursa citată menţionează că, în perioada 2020 – 2022, aceste grupări au acţionat pe raza zonei petroliere Ciureşti exploatată de către SC OMV Petrom SA.
Cu ocazia verificărilor au fost identificate montate pe conducta OMV Petrom LACT Bădeşti-Parc 4, un număr de două instalaţii artizanale prin care fusese sustras produs petrolier.
Peste 40 de percheziţii au fost făcute de poliţiştii din judeţul Olt la grupări specializate în furt de produse petroliere. Mai multe persoane sunt suspectate că au furat în ultimii doi ani peste 20 de tone de produs petrolier.
Print Friendly, PDF & Email